Centre Ardenne, investeren in het hartje van de dynamische economie

U zal ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in één van de 8 bedrijventerreinen in Centre Ardenne die worden beheerd door IDELUX Développement om uw activiteiten als ambachtsman of groot bedrijf te vestigen! Ontdek de troeven voor uw bedrijf als u kiest voor een regio met een groot aantal ondernemersinitiatieven in het hartje van Europa.


LAND VAN KANSEN

Zou u Centre Ardenne kunnen overwegen voor de vestiging en ontwikkeling van uw bedrijf? Zeker en vast. En daar zijn verschillende redenen voor.

Dankzij zijn centrale ligging in Europa is deze regio uitgegroeid tot een strategische plek boordevol investeringsmogelijkheden voor de logistiek, distributiesector of elke andere activiteit. De regio ligt vlakbij enkele belangrijke machtscentra, de Noordzee, grote verkeersassen en internationale luchthavens.

Bovendien beschikt Belgisch Luxemburg over geschoold, beschikbaar en mobiel personeel met één van de hoogste productiviteitsniveau in heel Europa. De gunstige sociaaleconomische context wordt gesteund door een soepele regelgeving. Wat wenst u nog meer om te investeren of uw bedrijf op te richten in de best mogelijke omstandigheden?

Carte

 

SAMEN STAAN WE STERKER  

De regio plukt ook de vruchten van een opvallend netwerk van gevestigde lokale bedrijven zoals Habitat+ in Semel. Met 30 werknemers en 130 onderaannemers en lokale leveranciers draagt dit bedrijf, dat actief is in het ontwerp van bouwprojecten, bij tot de economie van Centre Ardenne. Daarnaast vermelden we graag het bedrijf Design Stone, een familiebedrijf van marmerhouwers dat al vele generaties bestaat en zeer innovatief is omdat het investeert in digitale instrumenten en robotica.

En omdat we samen sterker staan, stimuleert IDELUX handelsverenigingen (in Bertrix, Libramont en Neufchâteau) waar de grootste bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijke acties kunnen oprichten. De ideale gelegenheid om te netwerken en samenwerkingsverbanden op te zetten met bedrijven uit de buurt.

Club d'entreprises

 

INSPIRERENDE ONTWIKKELINGSPERSPECTIEVEN

Centre Ardenne telt 8 bedrijventerreinen in de gemeentes Léglise, Libramont (Recogne en Flohimont), Bertrix (Les Corettes en Le Saupont), Saint-Hubert en Neufchâteau (Semel en Ardenne Logistics). In de komende maanden zullen er nieuwe projecten worden ontwikkeld om te beantwoorden aan de grote vraag naar meer infrastructuur.

In 2024 zal Longlier een nieuw bedrijventerrein openen in het verlengde van het huidige bedrijventerrein van Semel (momenteel volzet).  In Bertrex zullen geïnteresseerde bedrijven zich kunnen vestigen in de uitbreiding van het bedrijventerrein Les Corettes in 2023-2024. Op de site van Saupont zal de oude houtzagerij Comes worden gerenoveerd. In de gemeenten Léglise en Saint-Hubert zal er binnenkort (met name in 2021) een dubbele bedrijvenhal van 250m² elk beschikbaar zijn.

Hall relais de Léglise

 

ARDENNE LOGISTICS, UW BESTE KANS

Het bedrijventerrein Ardenne Logistics (85 hectaren die volledig zijn gewijd aan de logistiek) is één van de bedrijvenparken in Centre Ardenne dat over enkele onmiskenbare troeven beschikt. Dit bedrijventerrein ligt vlakbij de belangrijkste markten van West-Europa en is rechtstreeks verbonden met de autosnelwegen E25 en E411. Daarnaast kan het genieten van de bimodaliteit spoorwegen/wegen waarmee 58 miljoen consumenten bereikbaar zijn in een tijdspanne van 4u30. Verder liggen er ook 4 internationale luchthavens in de buurt van het bedrijventerrein (Brussel, Brussels South, Luik-Bierset en Luxemburg-Findel).

Het bedrijventerrein beschikt over zeer grote percelen (van 20.000 m² tot 80.000 m² waarbij ook enkele percelen kunnen worden samengevoegd in functie van de behoeften). De kwaliteit van de inrichtingen en voorzieningen is van zeer hoog niveau en de site beschikt over een doeltreffend beveiligingssysteem.

De volgende bekende bedrijven op de site schenken ons al vertrouwen: Defrancq, Eurofood, Jost Group, Ardenne Trucks & Equipments (MAN-concessie), Transport Pierret, Q-Group alsook het opleidingscentrum voor de logistieke sector FOREM.

Parc d'activités Ardenne Logistics

 

Ongeacht u kiest voor het bedrijventerrein Ardenne Logistics of één van onze andere sites, u zal uw bedrijf steeds kunnen vestigen in een dynamische regio. IDELUX Développement begeleidt u stap voor stap in de uitwerking van uw project en houdt hierbij rekening met uw specifieke wensen.

Nog niet overtuigd? Raadpleeg het artikel 10 goede redenen om te investeren in de provincie Luxemburg.

 

Gids ter vestiging op een bedrijvenpark van Idelux