Succesverhaal made in Belgium: de zagerij Pauls investeert in de provincie Luxemburg

Het bedrijf, dat lang verbonden was met het dorp Büllingen in de Oostkantons, vestigde zich in 2011 in de provincie Luxemburg om zowel economische als ecologische redenen. Om te kunnen concurreren in een voortaan door reuzen gedomineerde sector van zagerijen moest Pauls groeien en zich diversifiëren.
Ontdek dit 100% Belgische succesverhaal!

Zoveel meer dan een zagerij...

Het in 1921 opgerichte bedrijf “Holzindustrie PAULS AG” is steeds blijven groeien en uitbreiden. Daarom besliste het bedrijf in 2011 om zich over meer dans 15 hectaren te vestigen in de Pôle Ardenne Bois van Gouvy. Dit familiebedrijf dat 90 mensen in dienst heeft, zaagt 330.000 m3 rondhout per jaar, goed voor een jaaromzet van ongeveer 65 miljoen euro, waaronder 75% stammend uit de export.


 

video

Pauls is veel meer dan een zagerij: het is een bedrijf dat vijf houtverwerkingstools integreert: rondhoutplaats, zagen, drogen, energiecentrale en pelletproductie.

Dit nieuwe project is in verschillende fasen tot stand gekomen.

Het bedrijf koos er eerst voor om zijn energiecentrale en droogactiviteiten in dit nieuwe industriegebied op te stellen. Deze investeringen bestaan uit de installatie van een droogkanaal voor gezaagd hout met een capaciteit van 90.000 m³ per jaar, een energiecentrale met een capaciteit van 5 elektrische MW op basis van het afval van hun activiteit (schors, houtspaanders, houtafval) en waarvan de warmte zal worden gebruikt voor het drogen van zaaghout, zaagsel en eventueel houtsnippers.

Later kwam ook een rondhoutplaats erbij. De zagerij Pauls verhuisde uiteindelijk al haar activiteiten naar het Pôle Ardenne Bois in Gouvy om te kunnen genieten van éénenkele gecentraliseerde productie-eenheid en een volledig geïntegreerd industrieel proces met een sterke ecologische boodschap, in staat om vers gezaagd hout, gedroogd hout, warmte, elektriciteit en pellets te produceren. Dit alles vanuit een unieke grondstof, de lokale naaldboom, zonder een andere inbreng dan de knowhow van zijn medewerkers.

Deze investeringen bedragen 70 miljoen euro.

De Pôle Ardenne Bois, een slimme zet! 

Investeren in de provincie Luxemburg en meer bepaald in de Pôle Ardenne Bois was een strategische keuze. De Groep wou zich vestigen in een industriepark met een ecologisch karakter voor de houtindustrie.

IMG_7353

Gelegen in de Ardennen, in het hart van grote naaldbossen, biedt de 100 hectaren grote Pôle Ardenne Bois veel voordelen:

  • De nabijheid van de grondstoffen
  • De vele uitgeruste percelen ingericht om andere spelers uit de houtverwerkingssector te ontvangen
  • De mogelijkheden voor synergieën met bedrijven die gevestigd zijn op het bedrijvenpark en in het noorden van de provincie
  • De spoorverbinding

Voor Manfred PAULS, CEO van het bedrijf, is "IDELUX een zeer proactieve partner geweest, klaar om risico's te nemen, met name door het aangaan van een onroerende leasing. Een wil om te slagen die niet overal aanwezig is".

Vind het interview van Manfred PAULS!

L'entreprise Pauls suivie par IDELUX

 

 

Laten we samen  Belgisch Luxemburg ontdekken