Succesverhaal made in Belgisch Luxemburg: duik in de wereld van Lupulus, de brouwerij voor échte bierliefhebbers!

Lupulus is een Belgisch familiebedrijf dat zich richt op het brouwen van bier. De brouwerij is gevestigd in Courtil in de gemeente Gouvy. Ze werd oorspronkelijk opgericht in 2004. Om de aanpalende bistro van moutdranken te voorzien, besloten Pierre GOBRON en zijn twee zonen in 2007 om een nieuw bier te brouwen, de Lupulus. De brouwerij is bekend om haar beroemde wolflogo, dat werd ontworpen door Jean-Claude Seravis, en telt ondertussen niet minder dan 32 werknemers.

In 2017 werd de brouwerij verkozen tot Trends Gazellen Ambassadeur van de provincie Luxemburg in de categorie kleine ondernemingen. De Trends Gazellen-titel wordt regionaal en nationaal erkend in de bedrijfswereld.

Brasserie Lupulus

 

VERHOOGDE PRODUCTIE

Het merk is bekend in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Luxemburg, Israël, China, Brazilië, Japan, Rusland... Momenteel groeit het merk sterk in België en dat ligt volledig in lijn met de “lokale consumptie”-trend. 55% van de productie is namelijk bestemd voor de Belgische markt. Met 8 verschillende biersoorten en een productie van 70.000 flessen per dag heeft de brouwerij haar maximale productiecapaciteit bereikt. Ze is dan ook van plan verder uit te breiden. Hiertoe heeft Lupulus gekozen voor de aankoop van een terrein in de Pôle Ardenne Bois die wordt beheerd door IDELUX gelegen in Halconreux. Het is de bedoeling een gebouw op te trekken waarvan 4.000 m² zal worden gebruikt als opslagruimte en 2.000 m² zal worden ingericht als nieuwe bottelfabriek. In totaal staat een uitbreidingsproject van 14.000 m² gepland.

Brasserie Lupulus

 

IDELUX, SYNONIEM VOOR ONDERSTEUNING

IDELUX wordt door Pierre GOBRON omschreven als “een hulpmiddel voor de economische ontwikkelingen vormt al enkele jaren een enorme steun voor de brouwerij, met name bij haar uitbreidingsproject op de Pôle Ardenne Bois.

Brasserie Lupulus

 

TOEKOMSTIGE PROJECTEN

Bij Lupulus zijn er ideeën in overvloed. Naast de productie van bier heeft de stichter van de brouwerij nog andere projecten in gedachten die hij in de komende jaren hoopt te kunnen realiseren: “We willen graag onze eigen kaas produceren met melk van een lokale boerderij. We hopen het productieproces van deze kaas te kunnen starten in het voorjaar. Maar dat is nog niet alles. We willen ook investeren in een lijn met blikjes, maar dat zal nog wel even duren”.

Als u op doorreis bent en langs Courtil komt, moet u de brouwerij zeker eens bezoeken! U wordt er hartelijk onthaald en kan genieten van de lekkere bieren in het restaurant vlak naast de brouwerij.

 

Lees het interview met Pierre Gobron, de oprichter van Lupulus

HubSpot Video

 

Laten we samen  Belgisch Luxemburg ontdekken